fbpx

Vesterålen🙌🏻

Opplev Vesterålens majestetiske landskap

Ukens bilferietips Vesterålen sponses av Teknisk Bureau Sortland

Ta med familien på en spennende tur til vakre Vesterålen - hilsen oss i Teknisk Bureau Sortland 🙌🏻

Teknisk Bureau • Sortland

Teknisk Bureau • Sortland

Petter Løkken

Petter Løkken er daglig leder ved Teknisk Bureau Sortland, og er stolt av å bo i et område med så flotte turmuligheter.   – I tillegg til nydelig natur vil jeg anbefale å besøke en av de gamle fiskeværene som har fått nytt liv. Her er det mye spennende som skjer om sommeren, både for store og små.

Nye Peugeot e-2008. Helelektrisk SUV for hele familien.

Vesterålen er kjent for sin fantastiske natur og sjarmerende fiskevær. Flere av disse har fått nytt liv etter mange tiår med fraflytting og forfall. Nå har de tradisjonsrike fiskeværene utviklet seg til superinteressante destinasjoner, som passer perfekt til en bilferie her nordpå. Velkommen til paradis på jord!

Avstander til Vesterålen

Vesterålen med bil

Porten til Vesterålen er ved krysset E10 og Rv85. Øyene er bundet sammen med broforbindelser, og har fergefri forbindelse til fastlandet. Og midt i øyriket finner du den største byen i regionen, Sortland, med sine vel 10.000 innbyggere. Fra den blå byen ved sundet er resten av Vesterålen for dine føtter. Blant annet fiskeværene, som også er lett tilgjengelig med bil. Om man ikke vil bo i telt eller vogn, kan man sjekke inn på ett av overnattingsstedene. Fiskeværene er små og intime, men flere har også et godt utvalg av overnatting, bespisning og aktiviteter. Noe som gjør Vesterålen til et yndet sted for både store og små.

Se alle våre bruktbiler på Finn.no

Nyksund

Lengst mot nordvest på Langøya finner du Nyksund, som på begynnelsen av 1900-tallet var et av de største fiskeværene i Vesterålen. Etter flere tiår med fraflytting oppstod Nyksund som fugl Fønix på begynnelsen av 2000-tallet. Her kan du nyte livet og et godt måltid mat i historiske omgivelser. For eksempel Ekspedisjon Restaurant og Holmvikstua , eller en enkel matbit på Delpen Bokcafe.

Dronningruta – en opplevelse for livet

– En av de flotteste turene man kan gå i Vesterålen er Dronningruta. Den fikk navnet sitt fra da dronning Sonja gikk strekningen mellom Nyksund og Stø i 1994. Man kan velge mellom to traseer, eller benytte begge i en rundtur, forteller Løkken. 

Den enkleste går fra Nyksund, rundt Mælen og strandlinja til Stø. Den andre traseen går sørover langs Sørgulen på innsiden av Langvaddalsvatnan, og over Kjølen. Sistnevnte er mer kupert. Til sammen utgjør de to traseene en flott rundtur for de som vil oppleve både fjell og fjord. Les mer om hvordan man kan oppleve Dronningruta her.

– Det er vakkert å se havet fra Dronningruta, men det er enda vakrere å være på havet. For de som vil møte havets kjempe – hvalen – er det muligheter å hive seg med på hvalsafari når man er fremme på Stø, forklarer Løkken.

Les mer om mulighetene for hvalsafari fra Stø her.

Strand ved Dronningruta. Foto: Halvard Kristian Toften

Glamping

– Dronningruta er populær og for folk flest, den kan jeg trygt anbefale – men Vesterålen byr også på så mye mer, sier Løkken.

Glamping er en internasjonal trend som også har tatt Norge. Konseptet er at du bor ute i et canvastelt med gode fasiliteter, tett på naturen.

– Denne sommeren kan glampere stikke innom fiskeværet Hovden – ytterst i Bø i Vesterålen. Der er det satt opp luksustelt med seng, dyner, gulvtepper, vifteovn og elektrisitet. Og et herlig måltid mat kan inntas på Storhavet Kafé, forteller Løkken.

Glamping på fiskeværet Hovden er forbeholdt voksne. Familier med barn finner gode overnattingsmuligheter i feriehuset.

En utenomjordisk opplevelse
Ved Andenes finner man romsenteret Andøya Space Center. Her fyres det opp raketter flere ganger i året til forskningsformål. Det er få ting som er så spennende som verdensrommet, spesielt for små krabater. Derfor er det en skikkelig godbit for små (og store) å besøke opplevelsessenteret Spaceship Aurora, som ligger i tilknytning til romfartssenteret. Her kan man med hjelp av VR-teknologi ta en virtuell reise til Mars for å lete etter små grønne menn. På opplevelsessenteret kan man ta del i forskningen gjennom spennende filmer og opplevelser.

Et eventyr for barna

Vesterålen er et fantastisk sted å ta med seg barna på feire. I tillegg til Spaceship Aurora synes mange det er spennende å få vite mer om hvalen på Hvalsenteret på Andenes.  Andre mektige dyr som fascinerer barn i alle aldre er havørn som kan oppleves i Vestbygd, og Lundefugl på Bleik. Og på ærverdige Kvitnes gård kan barna besøke dyrene, gi de for, og sanke egg hos hønene. 

Vesterålen – eventyret venter

Vesterålen er en mangfoldig og populær destinasjon som byr på sterke natur-, kultur- og historieopplevelser.  

Planlegg turen og ferien på visitvesteralen.com. Vi ønsker det en god ferie – kjør pent.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bilferietips fra våre andre bilhus

Hurtiglenker LOFOTEN

Overnatting

Opplevelser

Visit Vesterålen tilbyr oversikt over mange opplevelser. Fra natur til hav, båt, mat og drikke. Besøk deres nettside her

Mat & drikke

Vi har nye biler klare for rask levering før sommerferien