fbpx

Tromsø 😎

Velkommen til Tromsø -
en arktisk midtsommerdrøm

Ukens bilferietips til Tromsø sponses av Teknisk Bureau Tromsø

Tromsø er der magien skjer. Foto: Knut Hansvold, nordnorge.com

Sommer i Tromsø byr på både by 🏢 og natur 🛶

Teknisk Bureau • Tromsø

Teknisk Bureau • Tromsø

Terje Karlsen

Med den arktiske hovedstaden som utgangspunkt har du et hav av opplevelser foran deg. Kombiner natur med kultur, byliv med strandliv, og få med deg noen av høydepunktene det er mulig å oppleve nordpå denne sommeren.

Terje Karlsen er bruktbil selger hos Teknisk Bureau i Tromsø, og bor selv tett på naturen ute ved Straumshella på Kvaløya.

Kia Niro Plug-In Hybrid - en spenstig crossover perfekt for ferieturen ☀️.

Book prøvekjøring!

Sandøya - en skjult perle

– Jeg kjører gjennom nydelig nordnorsk natur hver dag når jeg skal på jobb, og det gir meg en perfekt start på dagen. Tromsø byr på så uendelig mye mer enn Skarven og Fjellheisen, så jeg ser frem til å kunne dele noen av de superlokale perlene med leserne, forteller Karlsen.

Tromsø kommune er den niende største kommunen i landet. Godbitene rundt omkring er enkelt tilgjengelig med bil.

– Med bilen kommer du deg enkelt ut til øyene på Yttersia. Fra Belvik på Kvaløya kan du ta ferga helt ut til Sandøy på fredager og søndager, så her bør du ta med deg telt, kan Karlsen fortelle.

På fergeturen ut til Sandøy seiler du innom Vengsøy, Laukvik, og Risøy. Vel fremme kan du ta turen til Kirkevær på sørsiden av øya. Der finnes arkeologiske utgravninger av fiskevær med kirke som eksisterte i middelalderen.

Vær oppmerksom på at det er signalanløp for ferga på Sandøya, slik at du må kontakte fartøyet i god tid.

Sydenperlen Sommarøy

Strendene på Sommarøy er paradis for barna

Sommarøy er på ingen måte en hemmelighet, men for de som ikke har hatt muligheten til å oppleve den enestående øya på Yttersia så er denne sommeren tiden å gjøre det på.

– Det er enkelt å komme seg til Sommarøy med bil, en knapp times kjøretid fra Tromsø. Følg skilting fra Eide på Kvaløya, forklarer Karlsen.

Mens du er på Eide kan du stoppe på Eide Handel og kjøpe med deg ferske fiskekaker og annet snadder.

Når du kjører over Sommarøybrua og kommer til idrettsplassen, åpner det seg opp et fantastisk landskap med kritthvite strender som bukter seg mellom gresskledde nes. Her kan du ta med deg telt og campe i fjæra, og nyte midnattsola som leker med Håja i havgapet. Et magisk skue!

Det er også gode overnattingsmuligheter på Sommarøy Hotell like ved.

Avstander (Sommarøy)

En god strekk i sola etter maten. Foto: Frank Andreassen, nordnorge.com

Vandring på Sommarøy

Hvis dere ønsker å supplere kritthvit sydensand mellom tærne med andre opplevelser, kan du ta turen opp til Hillesøytoppen eller Ørnfløya ved Brensholmen. Begge turene passer også for barn.

På returen foreslår vi å kjøre rundt sørsiden av Kvaløya, og stoppe på Yggdrasiltunet Gårdshotell i Straumsbukta. Sjekk på hjemmesiden deres når de har åpen gård, og møt dyrene på gården. Her kan dere også bestille overnatting og få en matbit.

Piknik på Hella er en deilig opplevelse. Foto: Bård Løken, nordnorge.com

Barnevennlige familieaktiviteter

Nordens Paris byr på mange aktiviteter for barn og familier i tillegg til de opplevelsene som naturen gir. Hvis det frister med et varmere bad enn sjøvannet i fjæra tilbyr, vil barna elske et besøk på det nye Tromsøbadet.

Polaria er et arktisk opplevelsessenter for hele familien. Her kan du studere det arktiske livet under vann, og bli spesielt kjent med selene.

Barna vil også stortrives på Vitensenteret. Bygg din egen rakett, og send den ut så langt du kan. Hvordan skapes gravitasjon? Kan vi lage vår egen strøm? Her får barna svar på spørsmål det er vanskelig å svare på som voksen.

Se alle våre bruktbiler på Finn.no

Kultur

Denne sommeren er ikke like rik på kulturopplevelser som en vanlig sommer – men fortvil ikke. Det er fortsatt rom for opplevelser.

Midnattssolkonsert i Ishavskatedralen er en klassiker. De lyse, fine sommerkveldene er som skapt for stemningsfull musikk. Konsertene starter kl. 23.00.

Denne sommeren fokuserer Nordnorsk Kunstmuseum på kreativitet og deltakelse. Her kan du bli en del av verkstedet med atelier, som tar opp dagsaktuelle tema gjennom håndverk og malerier.

Galleri NORD viser frem billedkunst og kunsthåndverk av nordnorske kunstnere og kunstnere som er inspirert av nord. 

Perspektivet museum sine utstillinger kan oppleves flere steder. I sentrum er det flere aktuelle utstillinger som er tilgjengelig gjennom hele sommeren. I tillegg er det aktiviteter i Folkeparken til ulik tid, se program her.

Visit Tromsø– porten til en nordnorsk sommerdrøm

Tromsø er full av muligheter for alle som er glad i natur, kultur, aktiviteter og god mat og drikke. 

På nettsiden visittromso.no finner du mye god informasjon samlet. Ikke gå glipp av mulighetene! God ferie – kjør pent!

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bilferietips fra våre andre bilhus

Hurtiglenker TROMSØ

Overnatting

Opplevelser

Visittromso.no har en fyldig oversikt over aktiviteter, overnatting og bespisning i Tromsø og omegn. Start ditt eventyr ved å besøke siden deres her

Mat & drikke

Vi har nye biler klare for rask levering før sommerferien

Prøvekjør en
ny Kia

Prøvekjør en
ny Kia før ferien!