fbpx

Senja😍

Velkommen til eventyrøya Senja -
et naturlig høydepunkt for ferien

Ukens bilferietips Senja sponses av Teknisk Bureau Finnsnes

Nasjonal turistvei til nordsiden av Senja og Husøy

Senja i sommer - eventyrlig naturlig 🚙

Teknisk Bureau • Finnsnes

Teknisk Bureau • Finnsnes

Kristian Svendsen

Kristian Svendsen jobber som bilselger ved Teknisk Bureau Finnsnes, og bruker Senja så ofte han kan.

– Senja er øya for alle. Familier, venner, kjærester, enslige, ja alle kan få ekstraordinære opplevelser på Senja denne sommeren, forteller Svendsen.

Kia Niro Plug-In Hybrid - en spenstig crossover perfekt for ferieturen ☀️.

Book prøvekjøring!

Sommerfergene til Senja

Mange velger å kjøre til Senja via Finnsnes, men det finnes to andre enestående ruter inn til eventyrøya som bare må oppleves. Senja er tilgjengelig fra både sør og nord via ferge. Fra Vesterålen går sommerferga mellom Andenes og Gryllefjord fra 19. juni til 30. august. Fra Kvaløya går sommerferga mellom Brensholmen og Botnhamn fra 30. april til 30. august. Finn rutetider her.

Få med deg det beste av alt – kombiner Senja, Vesterålen og Tromsø med sommerfergene

Familievennlig overnatting

Senja Camping er et populært reisemål for mange. Og et godt utgangspunkt for å oppleve resten av øya.

– Selve campingen er en opplevelse i seg selv. Her kan barna utforske naturen, oppleve dyr, kose seg på lekeplassene, rase på hoppeputa eller leke i Trollbuvatnet, forklarer Svendsen.

Hvis du ikke har telt, campingvogn eller bobil så kan du alltids sjekke om det er ledig kapasitet på noen av hyttene.

Se også liste under med forslag til andre steder dere kan overnatte på Senja.

Camping på Senja er gøy

Avstander (Senja)

Fantastisk natur og uendelig med turmuligheter

Senja blir ofte omtalt som Norge i miniatyr. Og Ånderdalen nasjonalpark er et godt utgangspunkt for en av svært mange turer man har mulighet til å ta på Senja. For de som vil forberede seg litt er senjavandrer.no et godt sted å starte. Der kan du studere mange turtips, og forberede din egen tur.

– For de som vil bruke bilen så er det et godt tips å ta en kjøretur rundt Senja. Stikk innom Bøvær og opplev den fantastiske sydhavsstranda som strekker seg rundt vika, sier Svendsen. 

Stedet er også kjent for Kråkeslottet, som er ei brygge med pæler i sjøen. Fra Bøvær kan man kjøre videre til vakre Husøy på nordsiden av Senja. Ved Skaland kommer man inn på Nasjonale turistveger.

 

Kaperdalen

Senja er et Norge i miniatyr, og Kaperdalen byr på fantastiske turer i snaufjell som passer for store og små i stort sett lettgått terreng. Det er mange flotte fiskevann i området, flere av de ligger langs vegen – som forøvrig er særdeles vakker der den bukter seg gjennom Kaperdalen. Fiskekort får du på inatur.no (Statsskog).

Langdalsryggen 550moh er en populær tur som starter øverst Kaperdalen. Turen er lettgått og byr på flott utsikt. Lengde ca. 2,2km og passer fint for tur med barn. Parker bilen ved parkeringsplassen på Bumannsvatnet, og følg ryggen mellom Bumannsvatnet  og Langdalsvatnet på andre siden på merket sti.

Pass på å legge inn en pause på Bergsbotn for å oppleve den 44 meter lange plattformen, som strekker seg ut mot Bergsfjorden og de høye fjellene rundt. 

Er du skikkelig tøff så kan du også ta av nord ved Mefjordbotn, og kjøre inn til Fjordgård. Der går det en merket tursti opp til Segla, som er noe av det råeste Senja har å by på. På toppen går det stupbratt 600 meter rett ned i Mefjorden.

Foto: Reiner Schaufler
Utsikt fra Segla. Foto: Reiner Schaufler

Se alle våre bruktbiler på Finn.no

Lei båt eller kajakk, og opplev Bergsøyene på nært hold med utgangspunkt Hamn i Senja

Senja er et båt og kajakkparadis. Åpent hav, hvite strender omgitt av fantastiske fjell. På Hamn i Senja kan du både overnatte og leie båt, kajakk eller utstyr til snorkling. Rett utenfor Hamn, ligger Bergsøyene i Bergsfjorden med sine kritthvite strender omgitt av krystallklart vann. Øyene er godt synlig fra land, men du må ha båt eller kajakk for å nå de. Vær oppmerksom på at Bergsøyene er vernet og det ferdselsforbud/forbud mot å gå i land i hekkesesongen.

 

Bergsøyene utenfor Hamn

Gratis for barna

Det er ikke bare morsomt for barna på Senja i sommer, det er også gratis! Gjelder barn til og med 15 år i følge med en voksen. Gjelder overnatting, frokost og middag ved booking over 3 netter. Camping og enkelte hytter som ikke tilbyr mat har egne vilkår, men også der reiser alle barn gratis. 

Sørvika og Aglapsvika på fastlandet (Lenvikhalvøya)

Lenvik byr på andre perler enn Senja. Aglapsvik og Sørvika er perfekt for en strandutflukt – eller fine turer til fjellet Aglapen. Sørvika ligger før Aglapsvika, og det er ca. 100 meter ned dit. Aglapsvika ligger ved veiens ende. Fra Finnsnes fortsett nordover på fv263 på Lenvik-halvøya forbi Kårvikhamn og forsett helt frem til enten Sørvika eller til veiens ende i Aglapsvik.

Visit Senja– naturlig enkelt

Bare Senja er Senja. Et Norge i miniatyr – men også helt seg selv. Her finner man store og små opplevelser, og aktiviteter som passer alle.

nettsiden Visit Senja finner du mye god informasjon samlet. Ikke gå glipp av mulighetene! God ferie – kjør pent!

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bilferietips fra våre andre bilhus

Hurtiglenker SENJA

Overnatting

Opplevelser

Visitsenja.no har en fyldig oversikt over aktiviteter, overnatting og bespisning på Senja. Start ditt eventyr ved å besøke siden deres her

Mat & drikke

Vi har nye biler klare for rask levering før sommerferien