fbpx

Lyngenfjord😍

Opplev Lyngenfjord regionen -
perlen mellom Alta og Tromsø

Ukens bilferietips Lyngenfjord sponses av Teknisk Bureau

Landeveien slynger seg mellom fjellene og fjordene

Ferietipset fra fjell til fjord
- hilsen oss i Teknisk Bureau 🙌🏻

Teknisk Bureau • Tromsø

Teknisk Bureau • Tromsø

Fredrik S. Johannessen

Frie tøyler for turfølget i heftige naturlige omgivelser. Det er Lyngenfjord i et nøtteskall. Bli med på tur til området som strekker seg helt fra Alta til Tromsø.

Kia Niro Plug-In Hybrid - en spenstig crossover perfekt for ferieturen ☀️.

Book prøvekjøring!Fredrik Johannessen er salgssjef ved Teknisk Bureau. Hans bilferietips går nordover i fylket.

– Lyngenfjord er en destinasjon som lar deg komme tett på den arktiske sommernaturen, kulturen og historien. Med E6, som binder hele regionen sammen, er destinasjonen et perfekt utgangspunkt for en vellykket bilferie, sier Johannessen.

Gå i fotsporene til frihetshelten Jan Baalsrud, dra på elvebåtsafari, eller kanskje det heller vil friste med et besøk på verdens nordligste destilleri? 

Bli med på tur!

Spektakulære Steindalsbreen er et populært turmål

Gårdsferie

Når man først skal feriere i gamlelandet kan man benytte muligheten til å gjøre noe nytt. Norgesferie er gjerne forbundet med campingplasser eller hotell, men hva med å tilbringe en natt eller to på en bondegård?

På bondegårdsferie kommer du tett på dyrene

Solheim gård ligger på Svensby, med nærhet til fergen som går sørover til Breivikedet. Til Lyngseidet er det kun 20 km, med fergeforbindelse nordover til Olderdalen. Med utsikt til Ullsfjorden ligger gården idyllisk til for sine gjester. 

 Her kan du overnatte i gårdshytte, en liten bu eller en leilighet som er tilknyttet gården. På gården er det sauer, kyr og kalver. Når du har ferdig med å stelle dyrene kan du leie en sykkel eller kano for å utforske Lyngenhalvøya nærmere. Fra gården kan man også trekke til fjells og gå på en av breene som fjellene i Lyngen er så kjent for.

Sauer som beiter i frodig Lyngen landskap

På Svartfoss gård treffer du på høns, sauer, og hester. I tillegg kan det hende den stolte gårdskatten legger inn et besøk. Gården er et flott utgangspunkt for å utforske Reisadalen og Reisa Nasjonalpark. Vertene byr blant annet på en magisk tur med elvebåten oppover Reisaelva, for å oppleve Mollisfossen som er 269 meter høy. På tur opp stopper turfølget i Sieima for å se på de 3.000 år gamle bergmaleriene. Og langs hele turen, som tar 3-4 timer, er det et frodig og vakkert landskap som gir et minne for livet.

Med båt opp Reisaelva får du en uforglemmelig opplevelse

Se alle våre bruktbiler på Finn.no

Hundesledetur

Turer med hund og slede er kanskje noe man forbinder med knitrende hvit snø og nordlys, men sommeren er også en spennende tid for hundesledetur – på hjul. Activenorth tilbyr guidet hundesledetur på hjul fra Skibotn. I to timer får du leke Lars Monsen og føre din egen ekvipasje i Skibotndalen.

På Breivikeidet, 44 km fra Tromsø, kan du varme opp med en runde golf på verdens nordligste golfbane før hund og vogn tar deg med på en eventyrlig reise. Sammen med Aurora Alps får du også kose deg med hundene. Kanskje det også vil friste med et kyss fra en av hvalpene?

Gå på en vulkan

Har du lyst til å gå på en vulkan? Riktignok ikke med glødende lava under føttene, men med tydelige geologiske spor fra en tid da øyriket ble presset opp fra moder jord. På Skjervøy tar Explore70 deg med på en reise millioner av år tilbake i tid. 

 

Turen starter med en 20 minutters båttur til Reinfjord i Kvænangen. Der går turfølget inn dalen og opp i morenelandskapet. Er du flink å lete og samtidig har litt flaks kan det også hende at du finner fossiler som er millioner av år gamle. Et annet alternativ er å besøke Jøkelfjord med den utrolige Jøkelfjordbreen – den eneste breen i Europa som kalver i havet.

Noe for barna

Lyngenfjord området er et eldorado for barn i alle aldre. Her står opplevelsene i kø. Og det skapes minner for livet. Lei en kano og padle ned Reisaelva. Her kommer barna nær naturen, og man kan legge opp turen etter eget tempo. Lær mer om fiskeoppdrett på Aurora Salomon Centre på Skjervøy. Ta med historietimen ut og utforsk ruinene på Spåkenes etter anlegget tyskerne bygde under 2. verdenskrig. Her kan barna leke gjemsel i bunkersene og utforske naturen rundt. En spennende opplevelse er også barnas klatrepark på Kvennes. her er det også gode bademuligheter.

Lyngsdalen - vakker og lettgått inngangsport til Lyngsalpene, der tre isbreer munner ut

Lyngsdalen er vel verdt en liten «ekspedisjon» i Lyngsalpene landskapsverneområde. Turen er lettgått med godt merket tursti, og passer fint for en familietur. Regn med ca. 3 timer tur/retur totalt. Her kan du oppleve hele tre isbreer i et spektakulært landskap: Sydbreen, Midtbreen og Vestbreen har armer ned til Lyngsdalen. 

Turen starter på tettstedet Furuflaten, parker bilen ved Furustua. Følg vegen mot elva, og følg så fotballbanen og lysløypa opp til brua hvor du etterhvert finner merket sti som du følger videre innover dalen.

Derfra er det bare å se og nyte en tur som går gjennom en frodig og variert terreng, før man når Lyngsdalshytta – hvor det kan være godt å ta seg en rast for å nyte utsikten. Hytta kan forresten leies, og har 20 sengeplasser. Les mer her.

Fra Lyngsdalshytt kan du gå videre innover mot breene for å nyte synet (spektakulært!), men pass på å ikke krysse Lyngsdalselva – som er en iskald, stri breelv som kan være tildels farlig å forsøke å krysse, spesielt på varme dager med høy vannføring.

Skibotndalen

En naturperle i Lyngenfjordregionen, er vakre Skibotndalen. Her finner du mange opplevelser som passer for alle aldre – ung som gammel vil trives her. Terrenget er stort sett lettgått, og passer fint for familier. Det er gode overnattingsmuligheter på Skibotn og Brennfjell. Blant annet finner du Olderelv camping i selve Skibotn og Brennfjell camping som ligger litt lenger opp i Skibotndalen.

Naturstien i Lulledalen er vel verdt et besøk. Turen passer for alle og du finner skiltet tursti og turen går gjennom mange naturtyper og selve stien er skiltet med ca. 60 plakater som forteller hva du ser og opplever. Undervegs opplever du vakre fossefall og dramatiske juv. Som avslutning på turstien hører bål og kos i gapahuken med, der du finner tørr ved og ly. I Lulle finner du også fine muligheter for telt og camping.

Området i mellom Skibotndalen og Reisadalen er et spennende område for de turinteresserte. Hva med å overnatte i den åpne grensehytta Loassuhytta? Les turbeskrivelse fra området her. Følg E8 opp til rasteplassen ved Didnojohka, her er det gratis parkering. Deretter følger du turstien opp. Stien er godt merket, og selve turen til Didno&Loassuhytta er rundt 8km én vei. 

Eller ta syklene fatt og gjøre ditt eget «Lavkaritt» hvor du følger anleggsveien over fjellet mot Kitdalen. Veien er godt opparbeidet, og gir en flott tur innover fjellet i nydelig terreng. Fra E6 Skibotn, følg E8 opp over dalen i ca. 35km. Anleggsveien noen kilometer på øversiden av Rovvejohkafossen, og veien sees fra E8. Det er parkeringsmuligheter like i nærheten av vegstart, men unngå å parkere foran bommen slik at du ikke er til hinder for Troms Kraft eller andre vegbrukere.

Skibotndalen tilbyr mange fine øyeblikk med fiskestangen

Visit Lyngenfjord – naturlig enkelt

Lyngenfjord området kan by på det meste i sommer. Det er enkelt å komme seg frem og tilbake med bilen, og det er mange aktivitetstilbud. I tillegg finner man alltid en god seng å sove i. 

På nettsiden visit-lyngenfjord.com finner du mye god informasjon samlet. Ikke gå glipp av mulighetene! God ferie – kjør pent!

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bilferietips fra våre andre bilhus

Hurtiglenker LYNGSFJORD

Overnatting

Opplevelser

Visit-lyngenfjord.com tilbyr oversikt over mange opplevelser. Fra natur til hav, båt, mat og drikke. Besøk deres nettside her

Mat & drikke

Vi har nye biler klare for rask levering før sommerferien

Prøvekjør en
ny Kia

Prøvekjør en
ny Kia før ferien!