fbpx

Lofoten😍

Alle skal til Lofoten i sommer
- men her er Lofotens ferieperler som ikke alle vet om

Ukens bilferietips Lofoten sponses av Teknisk Bureau Leknes

Ferieperler for hele familien med bil i Lofoten
- hilsen oss i Teknisk Bureau Leknes i 🙌🏻

Teknisk Bureau • Leknes

Teknisk Bureau • Leknes

Danny Benjaminsen

Danny Benjaminsen ved Teknisk Bureau Leknes er selv glad i å bruke naturen i Lofoten. 

– Her er det mange perler. Både for de som vil oppleve de store attraksjonene, men også for de som vil finne på noe spennende litt utenfor allfarvei, forteller Benjaminsen.

Mercedes-Benz GLC SUV Plug-In Hybrid. Oppdatert bestselger som blir familiens favoritt.

Sving sverdet som en ekte viking eller gå barbeint i blodrød sand. Lofoten byr på det meste i sommer. Lofoten er ett av sommeren store reisemål for mange. Vanligvis er veiene og campingplassene godt besøkt av utenlandske feriegjester, men i år er det større muligheter for å oppleve den utrolige naturen uten å stå i kø.  

Bli med på tur!

Avstander til Lofoten (Rødsand)

En helt unik natur

Det er ikke uten grunn at Lofoten er et populært reisemål – og sommeren i år blir neppe noe unntak når «alle» skal til Lofoten. I kombinasjon med historien og kulturen tar den unike naturen pusten fra gjestene. Og hvis du vil finne ditt eget sted, litt utenfor allfarvei, får du noen skikkelige innside-tips her av Teknisk Bureau Leknes!

Se alle våre bruktbiler på Finn.no

Rødsand

Vil du stikke deg litt unna, men likevel være nært alt, kan legge turen til Rødsand på Borg. Følg E10 sørover på Vestvågøy, og ta av til venstre på Pollveien ved Borg. Der ligger Rødsand, med mange fine teltplasser og åpen grillyhtte.

-Her har jeg selv brukt mange timer med fiskestanga fra land, og overnattet i telt på stranda sammen med solen som aldri går ned, forteller Benjaminsen.

Rødsand - her går solen aldri ned på sommeren. Foto: Danny Benjaminsen

Turen ned til stranda går gjennom lett turterreng, så her er det enkelt å ta seg frem også for de minste.

Eggum – Fiskevær i fantastiske omgivelser. Herfra kan du ta en fottur til berømte Unstad strand!

Vil du komme i nærkontakt med havet er det bare å svinge bilen tilbake på E10 og kjøre ca 8 kilometer nordvest fra Borge. Da kommer du til Eggum, som er et gammelt fiskevær med en håndfull innbyggere. Her er det gode parkeringsmuligheter både for bil og evt. campingvogn. Fra Eggum kan du gå en herlig fottur til Unstad, som er en av Lofotens perler.

Det arrangeres også kajakkturer herfra med Northern Explorer.

På den gresskledde stien er det gode muligheter for å møte på sauer som beiter langs den frodige lia. På Unstad kan du prøve ut ferdighetene dine på vannet. Unstad Arctic Surf tilbyr flere pakker med surfeopplevelser for både nybegynnere og viderekommende – året rundt!

Unstad strand

Ta kystruta

Med flere i bilen kan det være en god ide å legge opp til en variert kjøretur, spesielt med barn i baksetet. Hva med å nyte bølgan blå på fergene den ene veien, og landeveien den andre? Det er enkelt å komme sjøveien til Lofoten, uansett hvilken retning dere kommer fra. Fra nord kan man legge opp til en vakker kystreise med fergene Brensholmen-Botnhamn, Gryllefjord-Andenes og Melbu-Fiskebøl. Du som kommer kjørende sørfra kan ta med bilen fra Bodø til Moskenes, eller ta ferga mellom Skutvik og Svolvær. Da får du muligheten til å krydre ferien med et besøk på Skrova – som også omtales som Lofotens Hawaii. 

Besøk Svolvær

Med sine vel 4.600 innbyggere er Svolvær et sentralt utgangspunkt for en vellykket Lofoten ferie. Her finner du flere gode restauranter, hoteller og andre overnattingssteder. Her kan du starte eventyret med en kajakktur,  RIB safari eller kanskje en romantisk middag i historiske omgivelser. Hvis du ikke har med sykkel selv, så kan du leie en og ta turen til idylliske Kabelvåg, som ligger 6 kilometer unna. Der kan du besøke Lofotakvariet for å studere fiskeslag, skalldyr og sjødyr som finnes i havområdene rundt Lofoten.

Svolværegeita, en opplevelse for de tøffe

Historie og kultur

Lofotfisket er vårt eldste fiskeri, og var av sentral betydning for oppbyggingen av norsk eksport. Allerede for tusen år siden ble den første tørrfisken tatt med til fremmede kyster – og det som en gang var proviant for nordiske sjøfarere ble en etterspurt handelsvare fra 1100-tallet. I dag er Lofotfisket anerkjent som et av verdens største sesongfiskerier. Tusen år med fiske og eksport er en del av kulturen i Lofoten, som du kan få være med å oppleve denne sommeren. På Borg kan du oppleve Lofotr, som tar for seg vikingtiden i et ekte miljø. Lofotkatedralen er med sine 1.200 plasser et historisk manifest – og skal ha huset 2.000 kirkegjengere samtidig under en presteordinasjon i 1929. Dette skal ha rørt biskopen så mye at han uttalte fra prekestolen at han følte det som om han var tilstede i en katedral. Dermed var begrepet Lofotkatedralen et faktum.

Noe for barna

Lofoten har mye spennende å by på, også for barn. I tillegg til Lofotakvariet og Lofotr Vikingmuseum, synes mange synes det er gøy å ri på noen rolige og snille islandshester. På Gimsøy finner dere Hov Gård, der de tilbyr riding for alle – også nybegynnere – i fantastiske naturomgivelser. Og når man først er i Lofoten så er det nesten et must å ta med barna ut på fisketur!

Lofoten.info – opplevelser i fleng

Lofoten er som kjent en av Norges mest populære destinasjoner, og tilbudet bærer preg av det. Det finnes helt enkelt et mylder av små og store tilbud, enten det er guidede turer eller RIB til havs. Det er bare å velge.

På nettsiden lofoten.info finner du mye god informasjon samlet. Så hva venter du på! God ferie – kjør pent!

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bilferietips fra våre andre bilhus

Hurtiglenker LOFOTEN

Overnatting

Opplevelser

Lofoten.info tilbyr oversikt over mange opplevelser. Fra natur til hav, båt, mat og drikke. Besøk deres nettside her

Mat & drikke

Vi har nye biler klare for rask levering før sommerferien

Prøvekjør en
Mercedes-Benz