fbpx

Indre Troms😍

Bli med på tur til vakre innlandet
- i dype daler og høye fjell

Ukens bilferietips Indre Troms sponses av Teknisk Bureau Bardufoss

Feriemoro for liten og stor - hilsen oss i Teknisk Bureau Bardufoss 🙌🏻

Teknisk Bureau • Bardufoss

Teknisk Bureau • Bardufoss

Morten Smevik

Indre Troms er på mange måter det mest tilgjengelige stedet for oss her nord. Det ligger midt mellom de største byene, og er enkelt tilgjengelig med E6 fra både sør og nord. Perfekt for en bilferie, med andre ord.

Peugeot 3008 SUV Plug-In hybrid - nærmere perfekt norgesbil er det vanskelig å komme

Morten Smevik er daglig leder ved Teknisk Bureau Bardufoss, og deler gladelig noen av sine turtips med oss.

– Jeg vil si at Dividalen er noe av det som imponerer mest. Mange av oss – meg selv inkludert – er født og oppvokst langs kysten. Da blir naturen i Dividalen ekstra imponerende. Den gamle urskogen blandet med fjell og knauser er en opplevelse, forteller Smevik.

Dividalen

Den mektige dalen er lett tilgjengelig for både korte dagsturer, og for lengre turer med sekk og overnatting. Divielva har satt solide spor i det granittpregede fjellet, og sprengt vei til Finnbruene som er et naturlig krysningspunkt over elva. Turen til Finnbruene er et skue i seg selv. Her passerer du over 500 år gamle furuer før du kommer frem til mektige jettegryter og voldsomme fossefall.

Laksefiske

Mange bruker sommeren til å fiske. Laksefiske i Målselva er Formel1 utgaven av jakten på elvas gull her nordpå. Les mer om områder og fisketider, og kjøp fiskekort her.

– De som har mulighet til å fiske litt i sommer bør absolutt dra til Målselva. Elva er den største i Troms, og krysser E6 ved Olsborg. Med sideelver inkludert er fiskestrekket på hele 130 km. Og her er det gode muligheter til å fange både sjøørret og sjørøye i tillegg til laksen, forteller Smevik ivrig.

I sommer er det mer enn bare laksefiske som pågår i elva. 3. – 5. juli arrangeres Camp Villaks i Målselv, en fiskecamp for de mellom 15 og 18 år. Og 14.-15. august arrangeres Divielva Laksefestival.

Test ut fiske i Målselva denne sommeren

Polar Park

Polar Park i Bardu er vel verdt et besøk når man er i Indre Troms. Det er mange spennende dyr du kan få oppleve på nært hold i parken. Blant annet bjørn, moskus, rein, elg og gaupe. Parken er kanskje aller mest kjent for ulvene, som du kan få et nært møte med inne i ulvegården. Fra 20. juni til 31. august har Polar Park har åpent alle dager mellom kl. 10.00 og 16.00.  For å komme til parken kjører du E6 i Bardu og tar av Fv161 i retning Bones. Les mer og kjøp billetter på polarpark.no

Dyrøy

I sommer arrangeres det aktivitetsuke på Dyrøy, ca. 60 km vest for Bardufoss. Her er det lagt opp til et spennende program med varierte aktiviteter tilpasset både store og små. Her kan du få en guidet tur i vikingenes fotspor, besøke huskyer, bli med på båttur og mange andre spennende aktiviteter. Fullt program med informasjon om tidspunkt og oppmøte kan leses på Visit Senja regionen sine nettsider.

Kastnes bygdetun. Foto: Jenny Hoff

Avstander til Indre Troms (Setermoen)

Sommeråpne museer

Midt-Troms Museum holder sommeråpent med åpne lokalmuseer spredt rundt i hele regionen. Se kart her. Her er det tilbud om mange slags aktiviteter for sommerglade feriegjester, så det kan lønne seg å studere hjemmesiden før man legger ut på tur. Ett spennende tips er museets egen bjørnejakt denne sommeren, inspirert av fordums tid med bjørnejegere som havnet i basketak med bamsefar.

Bardu bygdetun museum

Se alle våre bruktbiler på Finn.no

Turbo

Det er få ting som fester seg mer i et barns minne enn de fine stundene man opplever sammen med foreldre og familie på tur. I Midt-Troms er de virkelig gode turopplevelsene aldri langt unna. Men det er et godt tips å gjøre ting på barnas premisser. Derfor har Troms Turlag laget egne turer for tøffe barn. Ta med barna på tur, og gi minner for livet. Les mer her.

 

Barn på tur. Foto: Jenny Hoff

Opplev Indre-Troms – lei en av Statsskogs hytter rimelig på inatur.no

Indre Troms er er paradis for friluftselskere. Et godt tips er å leie en av Statsskogs hytter på inatur.no  for eksempel nyrestaurerte Høgskardhus som ligger lett tilgjengelig øverst i Dividalen. Statskog har åpnet for leie av hyttene etter Koronasituasjonen fra 1. juni.

Statsskog har også flere hytter åpne buer i Indre Troms. God informasjon om dette – og Indre Troms – finner du her

Høgskardhus (Statsskog)

Utforsk Dødesvatn – overnatt i Devdisbua (åpen)

Statsskog har også flere åpne buer i Indre Troms. En av dem er Devdisbua  som ligger ovenfor Devddesjávri (Dødesvatn). Turen opp til Dødesvann går langs opparbeidet vei (se kart). Det er i prinsippet mulig å kjøre helt til Dødesvann opp langs anleggsveien, men enkelte år kan veien være dårlig/stengt. Sjekk dette før du kjører!  Dødesvann er et flott vann (regulert), med fine teltmuligheter. Her er det også fin fisk å få, fiskekort ordner du på inatur.no.

Visitsenja.no – også for Indre Troms

I hjertet av Troms får du opplevelser du finner få andre plasser i regionen. Her er kyst og fjord byttet ut med dal og fjell. I det stabile innlandsklimaet er mulighetene gode for å skape varme sommerminner – sammen.

På nettsiden visitsenja.no finner du mer informasjon om Indre Troms, i tillegg til opplevelser på eventyrøya.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bilferietips fra våre andre bilhus

Hurtiglenker Indre Troms

Overnatting

Opplevelser

Visitsenja.no gir deg mange tips om hva dere kan gjøre i Indre Troms. Besøk deres nettside her

Mat & drikke

Vi har nye biler klare for rask levering før sommerferien

Prøvekjør en
ny Kia

Prøvekjør en
ny Kia før ferien!