fbpx

Harstad📸

Velkommen til Harstad -
basen for ditt nordnorske eventyr

Ukens bilferietips til Harstad regionen
sponses av Teknisk Bureau Harstad

Livet på kaia med Anna Rogde i bakgrunnen. Foto: Yvonne Holth, nordnorge.com

Harstadregionen byr på natur, historie, kultur og byliv.

Teknisk Bureau • Harstad

Teknisk Bureau • Harstad

Steve Eliseussen

Harstad byr på en region med uforglemmelige opplevelser denne sommeren. Opplev den mektige skjærgården på dagtid, og nyt et gourmet måltid om kvelden. Velkommen til byen som både har noe for øyet og magen.

Steve Eliseussen er daglig leder ved Teknisk Bureau Harstad, og er glad i øyriket rundt byen.

Kia Niro Plug-In Hybrid - en spenstig crossover perfekt for ferieturen ☀️.

Book prøvekjøring!

En skjult perle

– Kystens rundt Harstad er magisk. Og nå som Bjarkøyforbindelsen er ferdig så er Bjarkøystedene lett tilgjengelig med bil også, forklarer Eliseussen.

Avstander (Harstad)

Øyriket

De virkelig gode opplevelsene er bare en liten fergetur unna Harstad. Kjør nordover til Stornes og ta ferga over til Grytøya, så har du tilgang til øyparadiset bestående av Grytøya, Sandsøya og Bjarkøya. De tre øyene er nylig bundet sammen av bru og tunnel, så alle opplevelsene er lett tilgjengelig med bil.

Full fart med RIB. Foto: Bjørn Magne Sund, nordnorge.com
Utforsk øyene og skjærgården utenfor Harstad

I tillegg til flott natur er det et bredt aktivitetstilbud for de som vil feriere på øyene. En fartsfylt tur med RIB som holder 55 knop på vannet gir et skikkelig adrenalin kick.

– Dette er en super måte å bli kjent med øyene på. Med RIB kommer man tett på naturen og dyrene som lever langs kysten. Blant annet ørn, sel og hval, forteller Eliseussen.

Og hvis du vil komme tett på det rike fuglelivet er det mulighet for å ta turen innom Krykkjeberget i Sundsvolltunet.

Havørn i sikte. Foto: Einar Veimoen, nordnorge.com

Også historisk er øyriket utenfor Harstad av stor betydning. Vikinghøvdingen Tore Hund hadde gård på Bjarkøy, og så sent som i fjor ble det gjort arkeologiske funn som relateres til den store høvdingen.

Historie

– Historisk har Harstad hatt stor betydning for utviklingen av vår region, og det finnes mange interessante steder man kan besøke for å ta del i noen av de viktigste historiske begivenhetene, forteller Eliseussen.

Trondenes kirke, steinkirke fra middelalderen. Foto: Sør-Troms Museum.

På Trondenes finner du verdens nordligste steinkirke fra seinmiddelalder. Trondenes Kirke byr på vakker kirkekunst, og innerst i kirken står det tre alterskap, som representerer en viktig del av kirkens omtrent 800 års historie.

Redskap fra middelalderen. Foto: Sør Troms Museum

På Trondenes kan man også besøke Trondenes Historiske Senter, som gir et innblikk i regionens historie fra yngre steinalder og helt frem til i dag. På middelaldergården, som ligger rett ved siden av, kan voksne og barn få delta i aktiviteter som var vanlig for gårdsdrift på 1200-tallet.

Adolfkanonen. Foto: Bård Løken, nordnorge.com

Adolfkanonen – en av de kraftigste slagskipskanonene som ble satt på land under andre verdenskrig – er dessverre stengt for omvisning denne sommeren, men er fortsatt et mektig skue. Også fra utsiden. Oppdatering om booking blir gjort tilgjengelig på nettsidene.

Aktiviteter

Harstad er en viktig kulturby. Dessverre er årets aktiviteter hardt rammet, slik som resten av samfunnet – men det er likevel mye man kan oppleve i Harstad denne sommeren.

Sommerklang er en serie konserter og kulturarrangement tilpasset sommertiden. Arrangementene har gjerne en kortere varighet enn vanlige konserter, og de er lagt til et klokkeslett som gjør at de enkelt kan kombineres med andre spennende opplevelser. Les mer om Sommerklang og det spennende programmet her.

På nettsiden harstadpuls.no finner du enkelt frem til andre spennende aktiviteter du kan få oppleve under bilferien i Harstad denne sommeren. Enten du er fan av svidd gummi og rallycross, eller vrinskende hester i fullt trav.

God sommer!

Se alle våre bruktbiler på Finn.no

Visit Harstad- tett på opplevelsene

Harstadregionen er stedet å være i sommer for de som vil kombinere byliv med natur og vandringer i historiske miljø . 

På nettsiden visitharstad.com finner du mye god informasjon samlet. Ikke gå glipp av mulighetene! God ferie – kjør pent!

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bilferietips fra våre andre bilhus

Hurtiglenker HARSTAD

Overnatting

Opplevelser

Visitharstad.com har en fyldig oversikt over aktiviteter, overnatting og bespisning i Harstad og omegn. Start ditt eventyr ved å besøke siden deres her

Mat & drikke

Bark Spiseri
Umami
De 4 roser
Brasseri Alo
• Bakerinnen
Esencia

Vi har nye biler klare for rask levering før sommerferien