fbpx

5 ting du bør sjekke før du drar på bilferie

Bilferie stiller ekstra krav til bilen din. Tung last, lange bakker, lange etapper. Alt dette gjør at bilen må jobbe tyngre og lengre enn normalt, og det er smart å ta en grundig sjekk før ferien – og det kan være enda smartere å ta en bestille en skikkelig service før ferieturen. Kontakt gjerne et av våre 6 bilhus for en servicetime.

1. Sjekk olje og væskenivåer

Før du laster bilen full og kjører lykkelig avgårde, gå over alle bilens væskenivåer og fyll eventuelt på ved behov. Ny fersk motoroljen beskytter motorens slitedeler, og leder også vekk varme. Sjekk også nivåer for bremsevæske, kjølevæske og også spylervæske. Vi anbefaler alle å ta jevnlig service, og spesielt før ferieturen. Trykk bestill service, så ordner vi en servicetime for deg raskt, hvor alt dette blir sjekket og etterfylt slik at alt er klart til ferien.

2. Sjekk dekk og batteri

Når du skal kjøre langt, med last og kanskje tilnærmet full bil, blir dekkenes tilstand om mulig enda viktigere enn ellers. Husk at dekkene er en kritisk komponent på en bil, som skal holde dere på veien, sørge for god nok bremseeffekt og sørge for at bilen oppfører seg som tiltenkt - spesielt i kritiske situasjoner. Sjekk mønsterdybde, unormal slitasje og lufttrykk. Husk at lufttrykket skal være høyere på en lastet bil. Det vil stå opplyst hva som er anbefalt lufttrykk for bilen, enten på innsiden av tank-lokket, i dørkarmen på førersiden, eller i instruksjonsboken.

Mange tenker også at batteriproblemer er et vinterproblem. Det er det jo også, men varme sommerdager med vifter på fullt, underholdningssystemer osv. krever mye av bilens batteri. Er batteriet dårlig, risikerer du å bli stående og ikke få start der det minst passer. Sørg for at batteriet er i god stand før ferieturen.

3. Bytt vindusviskere før turen

Det høres kanskje ikke så viktig ut, men tro oss: Når du kjører der i regnværet, og knapt ser noen ting, vil du være glad for at du husket å bytte til nye viskere før du dro. Vi har rabatt på orginale vindusviskere for din Mercedes-Benz, Kia, Opel og Peugeout.

4. Sjekk bremser og bremsevæskenivå

SIkkerhet er alfa og omega på travle sommerveier. Sjekk spesielt bremsene hvis det er lenge siden du fikk byttet bremseklosser. Slitte klosser er vanlig, og husk at bremsene skal yte maks hvis det oppstår en kritisk situasjon der du må bremse. Det kan også være verdt å tenke på at det kanskje ikke er så enkelt å få byttet disse midt i juli på et fremmed sted heller. Vi anbefaler jevnlig service der vi vil avdekke om det er på tide å bytte klosser og gå over bilen forøvrig slik at den er klar for sommerturen!

5. Vurder bilens "allmenntilstand" - og vær kritisk!

Mange bileiere overvurderer kanskje bilen sin litt. Selv om den "går som en klokke" og får deg frem og tilbake på jobb hver dag, er det ikke dermed sagt at den samme bilen er like samarbeidsvillig etter en lang dags kjøring med full last, over den siste fjellovergangen i 24 varmegrader... Selv om du ikke er mekaniker, så er det mulig å ta et overblikk. Lyser det lamper, rakler litt eller noe du vet helst skulle vært fikset? Fiks det FØR du kjører på ferie. Og kanskje er tiden inne å bytte ut den gamle slitern med en nybil - eller en nyere bruktbil?